Новини и събития

Празничен май

Календар на събитията за месец май 2022 година

1-24.05   Изложба-фоайе на възпитаниците на студио за приложно изкуство и арт терапия „АБ АРТ“

09.05     Еднодневна екскурзия „Мъдростта на народа“ до с. Чавдар

14.05      Демонстрационен турнир по тенис – бул. „Климент Охридски“ тенис клуб ХТМУ (https://maps.app.goo.gl/gZYJ7xqpP8DYWmqg6):

От 12.30 часа ще играят спортистите от групи „Калинка“ и „Усмивка“, а от 13.30 часа – състезателите от групи „Звънче“ и „Пчелица“.

15.05    Футболен турнир за децата от подготвителните групи(следват покани с място и точен график на срещите)

17. 05    „Магазинче за ноти“ – 9.00 часа театрална постановка на театрална за деца на формация "Арт Ленд"

23. 05       „Щастливо детство“ -  поздрав за Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност от IV ПВГ „Усмивка“ пред децата и екипа на детската градина

25.05       Изучаването на чужд език от най-ранна възраст формира у децата по-добро творческо мислене, памет и въображение. Стимулира познавателните им способности за по-високи учебни постижения. 

В сряда ІІ ВГ „Звънче” в 16.45 часа ще покажат как разширяват познанията, обогатяват лексиката и активират пасивния речник, чрез базови диалогични упражнения, дидактични игри и включване на много нови теми.

В 17.15 часа ІІІ ПВГ „Пчелица” ще представят пред родители и гости любими песни и забавни игри на английски език.

Бъдещите първокласници от ІV ПВГ „Усмивка” и  децата от ІІІ ПВГ „Калинка” в 17.45 часа ще покажат, че ученето на чужд език е интересно и вълнуващо приключение.

27.05    В петък най-малките дечица от І ВГ „Детелина“ и „Звездица” от 16.30 часа , ще ни забавляват с броилки, песни, игри и многократно повторение на лексиката на английски език.

             Интересните интерактивни методи увличат децата за усвояване на думи, типични фрази и изрази, по-сложни езикови конструкции, а историите със забавни герои и техните приключения, създават траен интерес и желание за обучение по английски.

26. 05        „Приключения чудни с петле ранобудно“ –  9.00 часа спектакъл за деца на ТК „Бенефис“

26. 05        „Щастливо детство“ -  17.00 часа концерт на IV ПВГ „Усмивка“ пред  родителите

30.05           „Да тацуваме заедно“– концерт на възпитаниците на танцова школа „Орфеево цвете“:

- от 16.30 часа ще се представят децата от групи "Звездица", "Звънче" и "Пчелица", а т 17.30 часа на сцената ще бъдат танцьорите от групи "Детелина", "Калинка" и "Усмивка".

Ще Ви очакват с нетърпение!

31.05           „Доброто е магия“ – спектакъл на III ПВГ „Пчелица“ – в 17.30 часа за техните родители